Woonpark De Donksbergen

Wonen op woonpark Eckartdal

De dynamiek van de stad en de rust van het platteland. Wonen op woonpark Eckartdal heeft beide in zich. Op dit woonpark op het voormalige landgoed Eckart wonen circa driehonderd mensen met een verstandelijke beperking.

Aan de rand van de rustige woonwijk Begijnenbroek in Eindhoven, omzoomd door de meanderende Dommel en bossen, ligt woonpark Eckartdal als een oase van rust in een stad. Het woonpark kenmerkt zich door eeuwenoude eiken, lange rustieke lanen en weidse weilanden waar koeien grazen en lama’s voorbijgangers argwanend volgen met hun ogen. Lama’s? Ja, lama’s, want op het woonpark vind je behalve een twintigtal woningen ook een boerderij. En een koetshuis en een kasteel met gracht. Op de boerderij hebben paarden, schapen, geiten, kippen en kleinvee een supergoed leven. De dierenverzorgers staan vroeg in de ochtend in de startblokken om de dieren te voeren en hun stallen en verblijven schoon te maken. Een bezoekje meer dan waard.

Niet alleen de boerderij, maar het gehele park is openbaar terrein. Vooral wandelaars en fietsers zijn geregeld te gast. En als je even wilt uitrusten, kan dat ook. In café-restaurant De Herberg of op het terras is het heerlijk ontspannen. Een ontmoetingsplek pur sang. Liever genieten in je eentje? Dat kan op bankjes rondom het kasteel Eckart of in de Engelse tuin. En kom je niet met de fiets of de benenwagen? Parkeren op het woonpark kan in de daarvoor bestemde parkeervakken en vergeet niet je blauwe parkeerkaart. En oh ja; niet harder dan 15 kilometer per uur. Je bent namelijk op een woonerf.

We zouden bijna vergeten dat dit park ook een heerlijke woon- en werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen – samen met z’n zessen of achten – in prachtige nieuwe ‘30-jarenhuizen. De meesten werken ook op het terrein. Sommigen op de kinderboerderij, anderen in de tuinen. Er wordt openhaardhout gezaagd en verkocht, er is een printshop en in de vroege ochtend zie je de ‘postbodes’ al in de weer met pakketjes en enveloppen. Er is ook een groot dagbestedingscentrum waar overdag gewerkt, geknutseld en gekunst wordt. Bedrijvigheid alom, zowel binnen als buiten, ongeacht het seizoen.

Woonpark Eckartdal vind je aan de Nuenenseweg 1 in Eindhoven.

Plan mijn OV-reis

Vragen over woonpark Eckartdal

Voor al je vragen over woonpark Eckartdal kun je terecht bij het Cliëntbureau. Op werkdagen staan ze tussen 8.30 – 17.00 uur voor je klaar. Je kan ons bellen op 088 551 6000 of een mail sturen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om jouw ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we je hulp op maat kunnen bieden.

Adres

Woonpark Eckartdal
Nuenenseweg 1
5631 KB Eindhoven