Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet

Volwassen cliënten die thuis wonen en zorg en ondersteuning nodig hebben kunnen gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenten voeren dit uit. Ook zijn de gemeenten verantwoordelijk voor een groot deel van de zorg en ondersteuning die Lunet zorg aan cliënten onder de 18 jaar op basis van de Jeugdwet aanbiedt.

Voorzieningen aanvragen

Voor ondersteuning vanuit de Wmo en Jeugdwet heb je een beschikking nodig. Deze kun je aanvragen bij de Wmo afdeling van jouw gemeente. Bij het Wmo-loket krijg je informatie en advies over algemene en individuele voorzieningen. Ook ondersteunt de consulent van het Wmo-loket jou bij het aanvragen van voorzieningen. Samen met de Wmo-consulent kijk je wat jouw situatie is en wat je behoefte aan ondersteuning is. En hoe je hier iets aan kunt doen.

Voordat je met de Wmo-consulent in gesprek gaat, kun je thuis vast nadenken over je vraag. Waar heb je moeite mee? Wat zijn de dingen die je nodig hebt? En hoe zou je dit kunnen oplossen?

Neem contact op met je gemeente

Voor meer informatie over jouw specifieke situatie neem je contact op met je gemeente. Klik op de je gemeente om naar de website van je gemeente te gaan. Hier vind je meer informatie en contactgegevens.

Vragen over je indicatie of financiering?

Voor al je vragen kun je terecht bij het Cliëntbureau. Op werkdagen staan ze tussen 8.30 – 17.00 uur voor je klaar. Je kan ons bellen op 088 551 6000 of een mail sturen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier kan men zich aanmelden voor onze diensten. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om de ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we hulp op maat kunnen bieden.

Brochures & informatie