Kind en Jeugd | Training algemene- en sociale vaardigheden

Zoek je sociale vaardigheidstraining voor je kind? Voor kinderen verzorgen we algemene en sociale vaardigheidstrainingen. Deze training is speciaal voor kinderen die nog bepaalde vaardigheden missen voor de basisschool of voor het speciaal onderwijs.

We begeleiden de kinderen individueel of in een klein groepje. De training kan bestaan uit:

 • Taalstimulering door middel van picto lezen. We werken met de methode ” Lezen moet je doen” en in een later stadium de methode “Veilig stap voor stap”. Hiermee wordt het taalbegrip en actieve taaluitingen gestimuleerd.
 • Kennismaking met eenvoudig kleuterontwikkelingsmateriaal.
 • Vergroten van concentratie en spanningsboog.
 • Zelfredzaamheid vergroten door middel van aanleren klokkijken, geld rekenen, aanleren dag-, en weekstructuur, planningen leren maken.
 • Sociale vaardigheden stimuleren. Kinderen krijgen handreikingen, binnen een kleine groep, om zo sociaal vaardiger te worden in een grotere groep. We werken met de methode Leefstijl.

Sociale vaardigheidstraining & zelfredzaamheidstraining

Het doel van de sociale vaardigheden (SoVa) training en zelfredzaamheidstraining is om in groepjes de sociale vaardigheden te verbeteren en de zelfredzaamheid te stimuleren.

 • De sociale vaardigheden worden verbeterd
  Als ouder kun je zelf sociale struikelblokken inbrengen die in de begeleidingsgroep wordt meegenomen. We werken met de methode “Leefstijl” waarin de volgende ontwikkelingsdoelen centraal staan:

  • leren luisteren en kijken naar elkaar
  • leren uiten en onderkennen van emoties, vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken e.d.
 • De zelfredzaamheid wordt gestimuleerd
  Onderdelen als: lichamelijke verzorging, veranderingen tijdens de puberteit, het koken van kleine gerechtjes, hygiëne, het voeren van telefoongesprekken, leren plannen, geld rekenen, klokkijken etc. komen hierin aan bod.

Individuele begeleiding van de zelfredzaamheid is ook mogelijk. Alleen de SoVa training wordt in een groepsverband gegeven.

Vragen over Training algemene- en sociale vaardigheden?

Voor al je vragen over de training algemene- en sociale vaardigheden kun je terecht bij het Cliëntbureau. Op werkdagen staan ze tussen 8.30 – 17.00 uur voor je klaar. Je kan ons bellen op 088 551 6000 of een mail sturen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om jouw ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we je hulp op maat kunnen bieden.

Brochures & informatie