Hulp in de wijk | Wijkpunt Unitas Eindhoven

Contact leggen. Elkaar ontmoeten. Voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Als je een kwetsbare burger bent en midden in de wijk woont, is aansluiting vinden vaak heel lastig. Eenzaamheid en isolement kunnen dan op de loer liggen. Een laagdrempelige plek waar je jezelf kunt en mag zijn, kan dan helpen om anderen te ontmoeten. Dat kan bij wijkpunt Unitas in het Eindhovense stadsdeel Vlokhoven.

In Wijkcentrum Unitas is iedereen welkom die op zoek is naar gezelligheid, sociale contacten, een maaltijd en dagbesteding.
Ambulant team Woensel-Noord is net “geland” in Wijkcentrum Unitas en de ontwikkelingen rondom eten, ontmoeting, activiteiten en dagbesteding zijn in volle gang!

Activiteiten

Voor vrije tijd is er op korte termijn mogelijkheid om te komen eten en rondom het eten een activiteit te doen. Dit kan zijn een potje dart, een spelletje biljart of samen koken. Het activiteitenprogramma wordt dit jaar verder ontwikkelt. Behoeftes van bezoekers heeft hierin een belangrijke rol.

Komen eten/ ontmoeting
Er wordt gestart met een avond om te komen eten/ontmoeten. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid snel uitgebreid worden naar meerdere avonden per week. Er wordt vers gekookt en er is de mogelijkheid om mee te helpen in de voorbereiding hiervan. Voor de maaltijden wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Dagbesteding

Op termijn is het wellicht mogelijk om een vorm van werk/dagbesteding te vervullen binnen/rondom Wijkcentrum Unitas. Om deel te nemen aan dagbesteding heb je een geldige Wmo-beschikking nodig.

Vrijwilligers gezocht

Kook je graag? Ben je creatief, sportief of speel je graag spelletjes? Ben je handig? Wil je je talenten als trainen of coachen graag inzetten? En wil je iets voor anderen betekenen? Word vrijwilliger bij ons wijkpunt! We bieden je de mogelijkheid om echt iets betekenen voor de inwoners uit jouw buurt met de inzet van je eigen talenten.

Info wijkpunt Unitas

Wijkcentrum Unitas ligt verankerd in de wijk Vlokhoven in Eindhoven, even ten oosten van Winkelcentrum Woensel.

Adres
In Wijkcentrum Unitas
Vlokhovenseweg 49
5625 WV Eindhoven

Werken bij wijkteam Woensel Noord

Hoe ziet een werkdag van een ambulant begeleider bij Woensel Noord er nou eigenlijk uit? Bekijk de vlogs van collega Robin.
Interesse om ook als ambulant begeleider aan de slag te gaan? Bekijk hier de actuele vacatures