Ondersteuning in de wijk

In verschillende dorpen en wijken heeft Lunet zorg een voorziening waar iedereen uit de buurt, met of zonder (verstandelijke) beperking, welkom is. Dit noemen wij wijkpunten. Buurtbewoners én cliënten kunnen er terecht voor sociale contacten, een kop koffie, gezelligheid, samen koken en eten of andere gezamenlijke activiteiten. Elk wijkpunt heeft professionele begeleiding in huis die ervoor zorgt dat je als bezoeker echt gezien wordt. Ze blijven met je in contact en waar nodig geven ze je gerichte hulp, via een gesprek of praktische ondersteuning. Het wijkpunt maakt deel uit van de steunstructuur voor cliënten die in de nabije omgeving wonen.

Wat kun je doen bij een wijkpunt?

Natuurlijk kun je bij een wijkpunt terecht voor een praatje en een kop koffie, maar ook voor activiteiten als schilderen, handwerken, spelletjes, kaarten, bakken en koken, Nederlandse les en nog veel meer. Op een aantal locaties wordt, tegen een kleine vergoeding, een maaltijd aangeboden. Verder zijn de meeste activiteiten gratis. De wijkpunten spelen met hun activiteiten altijd in op de wensen van de bezoekers. Vraag naar het actuele aanbod van de activiteiten bij het wijkpunt in je buurt.

Bij een aantal wijkpunten wordt dagbesteding aangeboden, zoals werken in de horeca, het maken van meubels en het werken in groenonderhoud in de buurt. Wil je weten of je hiervoor ook in jouw buurt terecht kunt? Neem dan contact op.

Verbinding lokale partners

We zoeken vanuit deze wijksteunpunten de verbinding met lokale partners in de wijk. Zo werken we samen met collega-hulpverleners, scholen en huisartsen, maar ook bijvoorbeeld met lokale ondernemers.

Waar vind je de wijkpunten?

In de lijst hieronder vind je al onze wijkpunten. Als je op de naam klikt krijg je meer informatie over het wijkpunt.

Wijkpunt Strijp
Struyckenstraat 10
5652 GM Eindhoven

Wijkpunt het Pluspunt
Van Thienenlaan 49-53
5622 BB Eindhoven

Wijkpunt De Kempen (bestaande uit Bladel en LuuXX Eersel)

Wijkpunt LuuXX Bladel
Torendreef 22
5531 ET Bladel

Wijkpunt LuuXX Eersel
Areven 3a
5521 BA Eersel

Wijkpunt LuuXX Budel
Dr. Anton Mathijssenstraat 32
6021 CL Budel

Wijkpunt LuuXX Geldrop
Heuvel 22
5664 HL  Geldrop

Wijkpunt LuuXX Gestel
Franz Leharplein 20
5654 AZ Eindhoven

Wijkpunt LuuXX Valkenswaard
Willibrorduslaan 43
5552 HB Valkenswaard

Wijkpunt Nuenen
Sint-Annagildelaan 11
5673 ME Nuenen

Wijkpunt Veldhoven (in ’t Tweespan Veldhoven)
Mira 2
5505 AT Veldhoven

Wijkpunt PSV
PSV-laan 81
5616 LX Eindhoven

NAAR DE OVERZICHTSKAART MET ALLE LOCATIES >>

Vragen over hulp in de wijk?

Voor al je vragen over hulp in de wijk kun je terecht bij het Cliëntbureau. Op werkdagen staan ze tussen 8.30 – 17.00 uur voor je klaar. Je kan ons bellen op 088 551 6000 of een mail sturen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om jouw ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we je hulp op maat kunnen bieden.