Lunet zorg ontwikkelt innovatief platform

By 18 april 2018Nieuws

Lunet zorg ontwikkelt innovatief platform

In de week van 9 t/m 13 april heeft Lunet zorg meegedaan aan de eerste editie van de VG Hackathon. In vier dagen tijd heeft een groep van ±12 personen gewerkt aan een probleemstelling en een concept uitgewerkt voor een innovatief platform waarin cliënten laagdrempeliger en toegankelijker deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten.

De week begon feestelijk met gebak. Daarna werd snel gestart met het verkennen van het probleem. Een medewerker van het vrijetijdscentrum werd uitgenodigd om de probleemstelling in kaart te brengen.

Op dinsdag vond een creatieve sessie en een trendworkshop plaats waardoor de definitieve probleemstelling werd geformuleerd. Er ontstonden twee goede ideeën. Woensdag was de dag dat uit de twee overgebleven ideeën, één idee werd gekozen. Unaniem werd besloten voor het idee ‘ActiviTijd’.

ActiviTijd is een innovatief platform in de vorm van een app dat er voor zorgt dat de communicatie tussen het Vrijetijdscentrum, begeleiders, vrijwilligers en cliënten soepeler verloopt, en de deelname aan activiteiten voor de verschillende partijen laagdrempeliger wordt.

Donderdag was een drukke dag met verschillende bezoeken van externe specialisten. Paul Veendrick (Rabobank Groep) en Richard Conings (Mitch&Mates) kwamen meedenken om het platform ActviTijd verder uit te werken. Ook werd de presentatie vormgeven.

Vrijdag was het zover, de presentatie aan de jury en andere VG instellingen in Utrecht! Helaas is Lunet zorg zonder prijs naar huis gegaan. Maar absoluut niet getreurd want wat is er een mooi product ontwikkeld met veel potentie! Wordt vervolgd!

Met dank aan het Lunet zorg Hackathon team

Christian Thomassen, Phil Salenbien, Arie van den Boomen, Maud Douven, Willemien van Hoppe, Tinka Mutsaers, Remco Kuiper, Denise Snoeijen, Gladys Jongen, Joan Vermeulen, Patrick Theeven, Daborah Pullens, Eline Heida en Eilish Appeldoorn.