Buitenschoolse begeleiding voor je kind met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking

Ben je op zoek naar buitenschoolse begeleiding voor je kind met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking?

Buiten schooltijd hebben we diverse begeleidingsmogelijkheden voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand. De buitenschoolse begeleiding vindt plaats in onze logeerhuizen, waar kinderen ook tijdens weekeinden en vakanties terecht kunnen. Leren en stimuleren van vaardigheden staan hierbij voorop. Kinderen vermaken zich in de ballenbak, in de gymzaal of op de speeltoestellen. Ook ondernemen we activiteiten en kan het kind zich vermaken met het internet of gamen.

Ben of word je cliënt bij een van onze kinderdienstencentra? Dan kun je ook daar de buitenschoolse begeleiding krijgen.

Leren van vaardigheden

Tijdens de buitenschoolse begeleiding stimuleren we diverse ontwikkelingen. Door trainen brengen we een gedragsverandering te weeg. Hierdoor is individuele groei mogelijk en leert het kind  om te spelen of vaardigheden die de zelfredzaamheid vergroten. Dit gebeurt in een pedagogisch veilige omgeving. Denk hierbij aan:

  • Sociale vaardigheden en communicatieve vaardigheden aanleren en stimuleren
  • Algemene ontwikkeling stimuleren
  • Samen leren spelen en omgaan met anderen
  • Uiten van gevoelens en verbeteren van gedrag
  • Individueel spelen verder ontwikkelen
  • ADL vaardigheden stimuleren
  • Leren vrije tijd zelf in te vullen, alleen of samen met anderen
  • Huishoudelijke taken aan leren

Bijkomstig voordeel voor ouders

Een bijkomstig voordeel van de buitenschoolse begeleiding is dat je gezin wordt ontlast. Zo houd je meer tijd en energie over voor de andere gezinsleden en wordt de kans op uitval verkleind. Ook krijg je als ouder hulp bij het aanleren van vaardigheden buiten de thuissituatie. En word je gestimuleerd om de aangeleerde vaardigheden ook in de thuissituatie toe te passen zodat je kind ze nog meer eigen maakt.

Vragen over buitenschoolse begeleiding voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand?

Voor al je vragen over buitenschoolse begeleiding voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand kun je terecht bij het Cliëntbureau. Op werkdagen staan ze tussen 8.30 – 17.00 uur voor je klaar. Je kan ons bellen op 088 551 6000 of een mail sturen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om jouw ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we je hulp op maat kunnen bieden.

Brochures & informatie