Corona pagina

Hart onder de riem

Onze zorgprofessionals zijn dag in dag uit bezig om de juiste zorg te leveren die nodig is voor mensen met een beperking. Bekende Nederlanders steken graag al deze zorgtoppers een hart onder de riem met een persoonlijke boodschap. Maar ook minder bekende mensen doen dit met een kaartje, bloemetje of mooie initiatieven. Hartverwarmend.

Aan de slag met knutselpakketten

Het Vrijetijdscentrum van Lunet zorg wilt cliënten altijd iets extra’s bieden in deze toch lastige tijd. Daarom zijn er op woningen onlangs knutselpakketten bezorgd.
De knutselpakketten van het Vrijetijdscentrum vallen goed in de smaak. Cliënten knutselen erop los en maken de mooiste werkjes.
Niet alleen in de smaak bij cliënten
Sommige cliënten kunnen helaas niet knutselen. Gelukkig voor hen, vallen de knutselpakketten ook in de smaak bij kinderen van een medewerker. Die al te graag voor cliënten knutselen. Prachtig! Zie het eindresultaat rechts. Een mooi lichtpuntje in deze toch niet al te makkelijke tijd.

Samen werken aan een goed leven.

Knutselpakket

Vervolg Annie’s kaartenactie

Annie heeft na haar eerste handgemaakte 3D kaartenactie niet stilgezeten. Ditmaal zijn maar liefst 700 zelfgemaakte kaarten bezorgd op drie locaties bij Woonzorggroep Vitalis: Wilgenhof, Cees van Lienden en Pepelrode.

De bewoners zijn verrast met een kaartje van Annie. Want wie ontvangt er nou niet graag spontaan een kaartje? Een bewoner van Pepelrode had voor Annie een kaartje terug liggen. Daarnaast heeft ze nog chocolade en parfum ontvangen als blijk van waardering. Attent!

Na de coronatijd
Vanwege het coronavirus is Annie begonnen met het maken van kaarten voor mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Inmiddels staat de kaartenteller van Annie op bijna 1000 afgeleverde kaarten. Allemaal bij ouderen in de buurt.

Omdat de waardering voor Annie’s kaarten groot is, wordt gekeken of na coronatijd de ‘kaartensamenwerking’ tussen Lunet zorg en Vitalis voortgezet kan worden.

Nog meer leuke zelfgemaakte kaarten
Annie stopt voorlopig niet met het maken van kaarten. Er liggen nieuwe klaar om te verzenden. Weet jij een mooie bestemming? Mail dan naar m.hasselman@lunetzorg.nl

🌻 Een verrassing op Hemelvaartsdag 🌻

Radio JND firma Red je Pakketje verraste woonpark De Donksbergen met optredens en zonnebloemen!

Bewoners genoten van optredens van Ferry de Lits en Mark Elbers. Naast zingen, deelden de twee zangers zonnebloemen uit. Er zijn ook zonnebloemen uitgedeeld aan buitenwoningen en de nachtzorg.

Een van de initiatiefnemers van deze super verrassing is een familielid van een bewoner op De Donksbergen.

De actie is opgezet om ouderen en mensen met een beperking een hart onder de riem te steken. Nogmaals bedankt voor deze fijne verrassing 😀

Medezeggenschap cliënten juist nu actief

Medezeggenschap van cliënten is belangrijk. Zeker ook in deze bijzondere tijd waarin elkaar fysiek treffen niet zo gewoon is. Maar de centrale cliëntenraad (CCR), de coaches van de cliëntenraden en de functionaris Medezeggenschap willen toch graag weten hoe het met de cliënten gaat. En of er zaken zijn die door de medezeggenschap moeten worden opgepakt. Onderwerpen die het gezamenlijk belang van cliënten raken.

Belronde
Omdat we de richtlijnen van het RIVM  volgen en ons aan de preventieve maatregelen houden, leek telefoneren ons een goed alternatief. De coaches hebben zodoende cliënten gebeld, geïnterviewd en hiervan een rapportage gemaakt. De rapportage is gestuurd naar het kernteam Corona van Lunet zorg en naar de managers. Naar aanleiding van het rapport zijn acties genomen.

Enkele bevindingen

  • De meeste cliënten geven aan dat het goed gaat.
  • De afspraken en de regels rond corona duidelijk en goed uitgelegd zijn.
  • De meesten niet bang zijn vanwege het coronavirus.
  • Bijna 60% van de 39 geïnterviewden geeft aan het niet fijn te vinden om thuis te zitten en niet naar dagbesteding/werk te kunnen.
  • Verreweg de meeste cliënten denken mee over de dagbestedingsactiviteiten op de woning.
  • Een aantal bewoners vindt het moeilijk dat er geen bezoek mag komen of dat ze niet op bezoek kunnen. Gelukkig hebben cliënten op de een of andere manier contact met hun familie. Cliënten vinden het fijn als ze gebeld worden of een kaartje krijgen.

De CCR stuurt een ansichtkaart naar alle cliënten van Lunet zorg om hen een hart onder de riem te steken. De CCR is trots op de cliënten van Lunet zorg: er is veel veranderd zoals de dagbesteding en de afspraken rond bezoek. De meeste cliënten houden zich goed aan de afspraken.

Tweede belronde
Binnenkort komt er een tweede belronde onder de leden van de cliëntenraden. De coaches en de functionaris medezeggenschap zullen dit begeleiden. Tijdens het telefonisch interview wordt onder meer gevraagd hoe het nu met de cliënten gaat en hoe het gaat met de dagbesteding. De CCR krijgt het rapport en bespreekt dit vervolgens met het management.

Veel liefs, een zonnestraaltje speciaal voor u

Annie woont op het Spicapad en gaat helemaal op in het maken van 3D kaarten. De kaarten stapelden zich op waarna gezocht werd naar een mooie bestemming. Samen met haar begeleider Marleen werd deze gevonden. Namelijk de 3D kaarten uitdelen aan mensen in de wijk die een kaartje konden gebruiken.

De honger naar het maken van 3D kaarten werd bij Annie niet gestild. Ze bleef doorgaan met het maken van prachtige 3D kaarten. Begeleider Marleen las over een goede doelen initiatief in het blad “Thuis in Eindhoven”. Eenzame ouderen werd een hart onder de riem gestoken door een lieve boodschap te sturen in de vorm van een kaart. Een prachtige bestemming voor de de 3D kaarten van Annie. Zij vond het een geweldig idee om haar kaarten beschikbaar te stellen aan dit goede doelen initiatief.

Marleen schakelde de hulp van haar dochter Roos in om de kaarten te voorzien van een mooie tekst: “Veel liefs, een zonnestraaltje voor u”. Vervolgens heeft Marleen samen met haar dochter Roos en collega Marianne 250 3D kaarten van Annie mogen afgeven bij Archipel de Landrijt. Tijdens het afgeven werd live verslag gedaan zodat Annie evengoed aanwezig was. Dit ontroerde haar.

Is Annie’s honger gestild om 3D kaarten te maken? Het antwoord is natuurlijk nee. Er zij namelijk meer ouderen die in deze lastige tijd steun hebben aan een mooie 3D kaart van Annie. Wordt vervolgd!

Ballonnenzuil voor Zwijssensstraat in Valkenswaard

Ieder jaar is het op 12 mei de Dag van de Zorg. De dag dat zorgmedewerkers extra in het zonnetje worden gezet. In Valkenswaard kregen onze medewerkers en de bewoners van de Zwijssenstraat een leuke verassing.

Wethouder Mieke Theus van Zorg ging hiervoor al vroeg op pad. Met aan haar zij een enorme ballonnenzuil om alle zorgprofessionals te bedanken.

Mieke Theus: “Zorgprofessionals staan dag en nacht klaar om mensen te helpen. Met enorme toewijding verzorgen en verplegen ze patiënten en cliënten. Dat vergt niet alleen vakkennis, maar ook veel inzet, hard werken en een enorm empathisch vermogen. Op een dag kunnen lichtpuntjes zich afwisselen met verdrietige momenten. Dat moeten zij emotioneel kunnen opvangen. Je moet daarvoor uit een bijzonder hout gesneden zijn. En dat zijn zij, en daar heb ik enorm respect voor.

Hart onder de riem

Daarom wil ik ze uit de grond van mijn hart bedanken voor al het goede werk dat ze verrichten. Hun enorme inzet en bevlogenheid is bewonderenswaardig. Om elke dag weer een verschil weten te maken in de levens van anderen, daar heb ik veel waardering voor. Valkenswaard is trots op hen!”

De ballonnenzuilen zijn bij Lunet zorg, GGzE en Kempenhof bezorgd.

Supportersvereniging PSV doneert knuffelberen

Wat aardig! Supportersvereniging PSV doneert zo’n 80 knuffelberen aan Lunet zorg. Wij mogen de knuffelvrienden uitdelen. Dit gaan we doen op basis van loting, zodat iedereen evenveel kans maakt.

Met de donatie van deze knuffelberen draagt de supportersvereniging een warm hart toe aan de gehandicaptenzorg. Onze dank is groot! Ook namens de jarige job op een van de foto’s ❤️⚽️❤️

Op Eckartdalse Berenjacht

Ga je mee? Trek je jas maar aan want we gaan naar buiten. Kijk op iedere boom, bij ieder bankje en achter ieder raam. Want hier zijn beren verstopt. Kun jij ze vinden?

Het idee is simpel, ga naar buiten en probeer zoveel mogelijk teddyberen te spotten. Via een leuke speurtocht bewegen cliënten en halen zij een frisse neus.

Berenjacht op 3 manieren
De berenjacht op het woonpark kent drie varianten: streep iedere beer die je vindt af op de afspreekkaart, speel mee via de beren bingokaart of voer beweegoefeningen uit bij de ‘opdrachtberen’. Wie denkt na de drie opdrachtvarianten klaar te zijn met de berenjacht, heeft het mis. Regelmatig worden er nieuwe beren bijgezet of verschijnen er themaberen zoals beren met kroontjes op voor Koningsdag.

Cliëntbegeleiders zetten de berenjacht in als activiteit tijdens de dagelijkse wandeling. Cliënten vinden dit enorm leuk en zijn niet snel klaar met zoeken. “Omdat er beren worden bijgezet of er thema’s zijn, ben je nooit klaar met zoeken”, aldus een enthousiaste Eckartdal bewoner.

Ook op jacht?
Ook op berenjacht op Eckartdal? En wil je meer informatie over de drie manieren waarop je op jacht kunt? Neem dan contact op met collega’s Debbie Steenbekkers of Dillys van Deurzen. Zij helpen je op jacht!

Berenjact op eigen locatie
Mogen cliënten niet naar buiten maar willen zij ook op jacht? Of wil je een berenjacht op jouw locatie uitzetten? Daar kunnen Debbie en Dillys je ook bij helpen!

Contact
Debbie Steenbekkers en Dillys van Deurzen zijn bereikbaar via e-mail: d.steenbekkers@lunetzorg.nl of d.v.deurzen@lunetzorg.nl

Een stormloop aan kaarten

Ze zijn niet aan te slepen op woonpark Eckartdal: de kaarten gemaakt door de drie vriendinnen Kim, Marly en Kristie. Ze maken met de hand kaarten voor bewoners op Eckartdal. Als het aan hen ligt ontvangt iedere bewoner een kaart.

De zus van Kim, Tara woont op Lindenpad 58 op woonpark Eckartdal. Kim vindt het erg dat ze haar zus Tara niet kan bezoeken in coronatijd. Niet zo zeer voor haarzelf, maar ze weet wat dit met haar zus doet.

Als Tara de quarantaine vervelend vindt, dan vinden waarschijnlijk alle bewoners dit, dacht Kim. Daarom is ze samen met haar twee vriendinnen Marly en Kristie belangeloos kaarten gaan maken voor bewoners. En Kim had gelijk, de aanvraag voor de kaarten loopt storm.

Om alle bewoners van een passende kaart te voorzien, hebben de vriendinnen vier varianten bedacht. Zo zijn er ‘mannen/jongens’ en vrouwen/meisjes’ kaarten gemaakt. Op de envelop plakken Kim, Marly en Kristie een blauw of roze stickertje zodat het verschil duidelijk is.

Er zijn al bijna 75 kaarten gemaakt op bestelling. Vandaag worden er nog zo’n 36 geleverd. Of dit de laatste levering kaarten is? Waarschijnlijk niet. Want wie schrijft die blijft, dat blijkt gezien alle bestellingen.

Woon jij ook op woonpark Eckartdal en wil je gratis een lief kaartje ontvangen? Stuur dan een e-mail naar lindenpad58@lunetzorg.nl

Mijn hart voor de zorg

Bewoners, cliënten en hun begeleiders van `Team Vlinderbuurt’ hebben een prachtig `Mijn hart voor de zorg’ gemaakt. Het hart is gemaakt van lichtslangen en wel 3 meter qua doorsnede.

Het hart hangt aan het Penthouse van de Windervlinderflat (één van de Vlinderflats) in Tongelre, Eindhoven.

Wat een mooi gebaar in het donker.

Bijzondere verhalen in coronatijd

Rozen voor de zorg

Vrijdag 17 april brengt de KRO-NCRV een bloemengroet aan ons personeel. De KRO-NCRV wil graag met deze bloemengroet hun solidariteit, dankbaarheid en waardering tonen. Zij geven 150 boeketten rozen aan woonpark De Donksbergen in Duizel en 150 aan woonpark Eckartdal in Eindhoven.

De bloemen, beschikbaar gesteld door rozenkweker John Meijer, zijn een eerbetoon en een dankbetuiging aan het medisch personeel van Nederland.

Elk jaar gaan de bloemen van John Meijer naar Rome voor de Paasviering op het Pietersplein. Dit jaar is daar vanwege de corona-crisis vanaf gezien en heeft de paus voor het eerst sinds decennia geen ‘Bedankt voor de bloemen’ de wereld ingestuurd. Jullie hebben het verdiend.

De zorgmedewerkers waren blij met de mooie rozen. De reacties waren hartverwarmend. Fleur van Dijk, cliëntbegeleider Logeerhuis Luna en buitenschoolse begeleiding Juno, riep enthousiast: “Wat leuk, bedankt hiervoor! We zullen hier zeker van genieten”.

Bijzondere verhalen in coronatijd

Draaiorgel op het park

Op woonpark Eckartdal hebben bewoners kunnen genieten van vrolijke draaiorgel klanken!

Het was mooi om te zien hoe verrast iedereen in de deuropening stond te kijken of verbaast door het raam keek.

Het draaiorgel deed het woonpark opleven!

Verassing met Pasen

Met de Paasdagen hebben alle woningen op woonpark Eckartdal (Eindhoven) en De Donskbergen (Duizel) een verassing ontvangen.

Op Eckartdal genoten bewoners van prachtige tulpen en lekkere chocolade eieren.

Op woonpark De Donksbergen gingen Patrick en Anita van het Vrijetijdscentrum als Paashaas verkleed langs alle woningen. Het was een gezellige boel!

Spandoek

Bettina werkt op Knegselwijk 6 in Duizel. Daar hangt  nu een prachtig spandoek: BEDANKT!
Bettina heeft het spandoek samen met cliënten gemaakt voor haar collega’s.
Heel attent, Bettina!
Hart onder de riem

BN’ers steunen zorgmedewerkers

Direct naar