Het Schepenhuis

Werken & dagbesteding | Het Schepenhuis Budel

Een stallingsplaats voor de lokale brandspuit, een gevangenis en zelfs een garen- en botermarkt. Zo kenden wij het Schepenhuis op de markt in Budel door de geschiedenis heen. Dit rijksmonument uit 1771 – met zijn in het oog springende trapjes en torentje, kennen we vandaag de dag beter als het cultureel ontmoetingspunt van Cranendonck.

Op de dag van vandaag zijn in het gebouw gevestigd: de vrienden van Het Schepenhuis, Heemkundekring, en Lunet zorg met Lunchroom en winkelatelier Het Schepenhuis.

Schepenhuis: lunchroom en winkelatelier

In het Schepenhuis vind je een combinatie van kunst en horeca. In het atelier werken verschillende kunstenaars dagelijks aan prachtige kleurige schilderijen en opmerkelijke objecten. Kom gerust even kijken en laat je inspireren.
In de keuken staat de dagverse soep te pruttelen en de geur van heerlijke quiches dwarrelt vanaf het middaguur de lunchroom in. Liever een stuk appeltaart met een kopje versgebrande koffie of een Brabants worstenbroodje? Dat kan ook. Alles ambachtelijk gemaakt en met liefde bereidt.

Samen werken aan een goed leven

In het kunstatelier en de lunchroom werken mensen met een verstandelijke beperking. Zorgorganisatie Lunet zorg vindt het belangrijk dat deze mensen een passende dagbesteding hebben en meedoen in de samenleving. Zo werken wij samen met anderen aan het realiseren van een goed leven van mensen met een beperking.

De quiches en worstenbroodjes worden gemaakt door de bakkers van Het Areven in Eersel, dat ook onderdeel is van Lunet zorg. Het meubilair en de kunstwerken op tafel met het tafelnummer erop zijn opgeknapt in het kunstatelier.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur.

Reserveringen

Wil je een reservering maken in de lunchroom van Het Schepenhuis? Bel dan naar 0495 495 174.

Contact Dagbesteding Het Schepenhuis Budel

Dagbesteding Het Schepenhuis is voor zorginhoudelijke vragen bereikbaar via het cliëntbureau | Telefoonnummer 088 551 6000.
Voor alle overige vragen kun je contact opnemen met Het Schepenhuis | Telefoonnummer 0495 495 174.

Adres
Markt 28
6021 CE Budel