Dagbesteding De Werkschuur Bergeijk

Werken & dagbesteding | De Werkschuur Bergeijk

In het mooie Brabantse natuurgebied de Cartierheide ligt Dagbesteding De Werkschuur. De ligging en omgeving van de Werkschuur is uniek. Hier heerst rust en zijn we één met de natuur.

Op de Werkschuur wordt veelal buiten gewerkt. De hoofdtaak is hier het zagen en kloven van boomstammen. Dit gebeurd (bijna) altijd handmatig, zonder machines. Met de bus en aanhanger brengen we het gekloofde hout naar mensen thuis die dit hout kunnen bestellen als haardhout. Hier wordt alles netjes opgestapeld. Dit intensieve werk wordt vaak afgewisseld met een gezellig bakkie koffie.

De Werkschuur heeft een samenwerkingsverband met Staatsbosbeheer. Hierdoor kunnen we het hout zelf uit de bossen halen en zagen we regelmatig zelf bomen om. Ook onderhouden we natuurcampings, prikken vuil in de bossen, houden wandelroutes begaanbaar en wassen informatie en toegangsbordjes. Kortom we zorgen er voor dat de bossen schoon en begaanbaar zijn.

Daarnaast lopen we in opdracht van het RAVON wekelijks door het bos om de gladde slang te monitoren. We houden ook nog het terrein bij van het nabijgelegen outdoorpark en brengen vuil naar de vuilnisbelt.

Cliëntmedewerkers die op de Werkschuur werken zijn graag buiten, houden van de natuur en van aanpakken. Kortom, veel verschillende werkzaamheden bij de Werkschuur op de Witrijt! En dat alles in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Contact Dagbesteding De Werkschuur Bergeijk

Dagbesteding De Werkschuur Bergeijk is bereikbaar via het cliëntbureau | Telefoonnummer 088 551 6000

Haardhout is telefonisch te bestellen: 0497 534 825.
Mooi gekloofd eikenhout, natuurlijk gemengd met berken en beukenhout. 60 euro per kuub. Het hout wordt bij u thuis opgestapeld!

Adres
Witrijt 18
5571 XH Bergeijk

Fotoboek