Werken & dagbesteding | De Donkse Hoef Duizel

De Donkse Hoef is een boerderij en tuinderij op woonpark De Donksbergen in Duizel. Je wordt ondersteund en begeleid naar verzelfstandiging in jouw werkend deel van het leven als boer of tuinder. Op De Donkse Hoef komt het werken op een boerderij tot leven. Denk aan werken in de buitenlucht, op de akker en met dieren. Je moet het niet vervelend vinden om vies te worden!

De groei en bloei van planten en bomen, en de seizoenen hebben invloed op het activiteitenaanbod. De Donkse Hoef heeft een winkel waar je verse boerderijproducten kunt kopen zoals eieren en groente van het seizoen.

Paardrijden

Naast boerderij en tuin werkzaamheden worden paardrijdactiviteiten aangeboden. Dit kan in de vorm van dagbesteding, werkdoelen, maar ook vanuit medische gronden. Op basis van medische gronden kan afhankelijk van de zorgverzekering, de kosten vergoed worden.

Paardrijden is een ontspannende activiteit, waarbij je in de buitenlucht komt en buitenervaringen opdoet. Dit kan ook per huifbed: een therapeutische manier van aangepast paardrijden voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking waarvoor gewoon op een paard zitten niet mogelijk is.

Huifbedrijden biedt een bewegingsactiviteit waarbij de beweging en de warmte van paarden zorgt voor totale fysieke en mentale ontspanning.

Huifbed
Huifbedrijden

Werktijden

Van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Contact de Donkse Hoef Duizel

Dagbesteding De Donkse Hoef is voor zorginhoudelijke vragen bereikbaar via het cliëntbureau | Telefoonnummer 088 551 6000.
Voor alle overige vragen kun je contact opnemen met De Donkse Hoef | Telefoonnummer 088 551 8206.

Adres

Woonpark De Donksbergen
Berkvenseweg 2
5525 KD Duizel

Fotoboek