Logopedisten

Wij bieden logopedie voor zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijke beperking. Onze logopedisten zijn deskundig op het gebied van hulpvragen rondom communicatie, ondersteunde communicatie/ visualisatie, spraak, taal, gehoor en eten en drinken.

Waarbij kunnen we je ondersteunen?

  • Communicatie op gang brengen en optimaliseren. Dit doen we niet alleen bij de hulpvrager zelf maar ook bij betrokkenen uit de leefomgeving zoals familie, vrienden en collega’s. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Totale Communicatie
  • Problemen met taal zoals woordvindingsproblemen of afasie
  • Het spreken verduidelijken
  • Het gebruik van je stem
  • Gehoor in kaart brengen, revalideren en de omgeving erbij betrekken
  • Kauwen, slikken, hoesten, verslikken; alles rondom eten en drinken

De logopedisten bieden onderzoek (diagnostiek), behandeling en advies. Dit gebeurt samen met jou en ook altijd met betrokkenen uit je omgeving.

Voor wie

Logopedie is beschikbaar voor cliënten die verblijven binnen Lunet zorg (ZZP 3 of hoger) of aangemeld zijn via het cliëntbureau. De logopedisten kunnen ingeschakeld worden via een arts of specialist en binnen de langdurige zorg via een gedragskundige.
Voor kinderen tussen de 0-18 jaar op het Kinderdienstencentrum gelden andere voorwaarden.

Vragen over logopedie?

Voor al je vragen over logopedie kun je terecht bij het Cliëntbureau. Neem contact op via 088 551 6000 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of mailen naar clientbureau@lunetzorg.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Met alle gegevens gaan we vertrouwelijk om. We gebruiken deze gegevens om jouw ondersteuningsvraag goed in beeld te brengen zodat we je hulp op maat kunnen bieden.